Tradicionalni slovenski zajtrk je projekt, ki ga organizira Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v sodelovanju z drugimi ministrstvi, zavodi in organizacijami.

Tradicionalni slovenski zajtrk  poteka vsak 3. petek v mesecu novembru.  Otroci zajtrkujejo kruh, maslo, med, mleko in jabolka – vse slovenskega izvora, po možnosti iz okolice vrtcev.

V našem vrtcu pa smo imeli cel teden na jedilniku tradicionalno slovensko hrano, takšno, kot so jo jedle naše babice in dedki. Veliko smo se pogovarjali o zdravi prehrani, pomenu hrane na samo zdravje, kako pridelamo določeno hrano…

Obiskala pa nas je tudi čebelarka Romana in nam predstavila poklic čebelarja, veliko nam je povedala o čebelah, njihovem pomenu in vlogi, ter nam marsikaj zanimivega tudi pokazala.

Na spodnji povezavi pa si lahko še kaj več preberete o samem projektu in pomenu lokalne hrane na naše zdravje…

http://tradicionalni-zajtrk.si/dan_slovenske_hrane/