Spoštovani starši!

V teh dneh vas vabimo k donaciji dela dohodnine za naš vrtec. Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini lahko rezident RS zahteva, da se do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene po omenjenem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, med drugim nameni za financiranje splošnih koristnih namenov (nameni, ki se opravljajo v okviru rezidentov RS Slovenije in so registrirani za opravljanje nepridobitnih dejavnosti in jih je zaradi opravljanja te dejavnosti priznan poseben status oz. določeno, da je njihova dejavnost v javnem interesu).
Vsi posamezniki, ki pričakujete, da boste prejeli informativni izračun dohodnine (to so praviloma vsi, katerih letni dohodki presegajo znesek splošne olajšave – 3.302,70 EUR) se imate pravico odločiti sami, komu boste namenil ta del dohodnine (0,5 %). Če tega dela dohodnine ne namenite nikomur, ostane v državnem proračunu.

 Vrtec v skladu z zakonom teh sredstev ne more zbirati sam, zato smo se odločili za sodelovanje s Skladom 05, kateri je bil ustanovljen z namenom, financiranja, podpore in nudenje finančne podpore vsem, ki delujejo v splošnem interesu (več si lahko preberete na spletni strani Sklada 0,5 in postal njihov pogodbeni partner.

Sklad 0,5 bo zbiral zahtevke in iz zbranih sredstev financiral v Sklad Vrtca Anice Černejeve za namen, ki ga je določil vrtec in sicer za nakup didaktike za otroke na vseh enotah vrtca (več na spletni strani).
Na ta način bo vrtec prišel do dodatnih finančnih sredstev, s katerimi bomo lahko obogatili vzgojno-izobraževalno dejavnost in nam bo v pomoč pri nudenju spodbudnega učnega okolja za otroke.

Vrtec vabi vse zainteresirane starše in zaposlene, da se odločijo in ta del dohodnine namenijo preko Sklada 05 za financiranje namena Vrtca Anice Černejeve.

Vse, ki se boste za to odločili, prosimo, da izpolnite obrazec ZAHTEVEK  za namenitev dela dohodnine za donacijo (dobite ga v vrtcu ali na spletni strani Sklada 0,5) in ga nato oddate vzgojiteljici vašega otroka do ponedeljka 19. 12. 2016.  Kljub temu, da je na zahtevku kot upravičenec do dela dohodnine označen Sklad 05, bo donacija pripadala Vrtcu Anice Černejeve, saj je vrtec pri njih voden pod številko, ki je označena v spodnjem desnem kotu zahtevka (2016.O195.239.P300), po kateri Sklad 05 ve, da ste donacijo namenili našemu vrtcu. Vrtec bo zbral vse izpolnjene zahtevke in jih poslal Skladu 05.

Hvala vsem, ki se boste odločili in del dohodnine namenili za financiranje namena, ki ga ima vrtec.

Predsednica UO sklada vrtca: Darija Jankovič
Ravnateljica: Vanja Krašovic